Join camonica's empire

joi, 6 iunie 2013

Apple intr-un nou scandal, legat de preturile cartilor electronice

Intelegerea dintre Apple si edituri privind preturile pentru cartile electronice reprezinta costuri de sute de milioane de dolari pentru utlizatori, potrivit unui avocat ce reprezinta statul american. 

Lawrence Buterman, ce reprezinta statul intr-un proces privind fixarea preturilor de catre producatorul iPad si iPhone, sustine ca majorarea preturilor la cartile electronice dupa lansarea din 2010 a tabletei iPad a avut drept cauza o intelegere in Apple si edituri, relateaza BBC News. 

Pe de alta parte, avocatul apararii, Orin Snyder, a declarat ca guvernul ar fi inventat o "conspiratie", legand cresterea preturilor de acordurile Apple cu editurile. 

Acesta a adaugat ca Apple a incurajat editurile sa stabileasca preturile pentru cartile electronice, decat sa lase retailerii sa faca acest lucru. 

Insa, potrivit procurorilor, intentia Apple ar fi fost sa blocheze Amazon, cel mai important concurent pe piata cartilor electronice, deoarece acesta oferea preturi mai mici. Drept rezultat, pretul tipic de 9,99 de dolari pentru bestseller pe Amazon a crescut la 12,99 de dolari sau 14,99 de dolari, dupa lansarea iPad. 

Snyder sustine ca Apple nu poate fi responsabila pentru deciziile altor companii. 

Procesul a inceput in New York, miercuri, si va dura cateva saptamani. Cinci edituri deja au ajuns la intelegeri cu procurorii, inainte de inceperea procesului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu