Join camonica's empire

duminică, 2 iunie 2013

Statele Unite au ridicat restricțiile privind vânzarea telefoanelor mobile pentru Iran: Apple va putea exporta iPhone legal

Statele Unite a relaxat restricțiile privind vânzarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive de comunicare, software și servicii către cetățenii iranieni, informează BBC News.



Mișcarea vine în încercarea de a promova libertatea politică a iranienilor, care vine în opoziție cu eforturile Teheranului de a ”reduce la tăcere poporul”.

Astfel, Apple va putea exporta pentru prima dată legal iPhone în Iran.

SUA a înăsprint sancțiunile în ultimii ani în încercarea de a forța Iranul să facă concesii în privința programului nuclear al acestui stat.

Atât Statele Unite, cât și alte țări consideră că Iranul îmbogăţeşte uraniu până la un nivel care ar permite folosirea pentru arme nucleare, în timp ce autorităţile iraniene insistă că programul are doar obiective paşnice.

”Poporul iranian ar trebui să poată comunica și să aibă acces la informație fără să existe niciun represaliu din partea guvernului lor”, a declarat un oficial al Trezoreriei.

”Această licență generală va permite ca sistemele de software și hardware  să circule printre iranieni astfel încât să aibă libertatea de a comunica între ei prin căi de care nu au dispus mereu”, a declarat Wendy Sherman, subsecretarul pentru Afaceri Externe al SUA.

În ultimii ani, iranienii din Statele Unite s-au plâns că magazinele care distribuie dispozitive Apple au refuzat să le vândă iPhone-uri sau iPad-uri, angajații afirmând că le era teamă ca acestea să nu fie transportate în mod ilegal în Iran.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu